Meteen naar de inhoud
Home » 19 januari wordt Ronaldo’s eerste optreden voor zijn nieuwe club

19 januari wordt Ronaldo’s eerste optreden voor zijn nieuwe club

Cristiano Ronaldo zal voor het eerst sinds zijn komst naar Al Nassr in Saoedi-Arabië spelen, nadat hij is aangewezen als aanvoerder van Riyadh ST XI voor een oefenwedstrijd tegen Paris St Germain van Lionel Messi, zo maakten officials maandag bekend. De oefenwedstrijd tegen PSG zal plaatsvinden in het 68.000 plaatsen tellende King Fahd Stadium in de Saoedische hoofdstad Riyadh en bronnen hebben gezegd dat de kaartjes “binnen enkele minuten” waren uitverkocht na de verkoop eerder deze week.
Ronaldo’s iconische nr. 7-kit zal op 19 januari worden aangevuld met de aanvoerdersband, wat zijn allereerste optreden voor zijn nieuwe club zal zijn. Hij zat op de bank in een recente wedstrijd voor hen, maar heeft nog niet gespeeld in een wedstrijd voor Al-Nassr. De 37-jarige zal het team bestaande uit spelers van de Saoedische ploegen Al Hilal en Al Nassr aanvoeren tegen Messi’s PSG in wat het nieuwste hoofdstuk zal zijn van de gevierde wereldwijde voetbalrivaliteit.
De vriendschappelijke wedstrijd op donderdag is de eerste keer dat Messi en Ronaldo tegenover elkaar staan sinds Ronaldo het Europese voetbal heeft verlaten voor het Midden-Oosten, en voor het eerst sinds december 2020, toen Ronaldo aan de winnende kant stond toen Juventus Barcelona met 3-0 versloeg in de Champions League.
De Argentijn Marcelo Gallardo zal het lokale team coachen, dat naar verwachting zal bestaan uit Matheus Pereira en Odion Ighalo van Al Hilal en Alvaro Gonzalez en Talisca van Al Nassr. De voormalige River Plate zal voor het eerst een wedstrijd overzien sinds hij aftrad als hoofdcoach van de ploeg uit Buenos Aires.
De koper van het ticket heeft het recht om na de wedstrijd de winnaarsceremonie bij te wonen, de kleedkamers te betreden en de twee mannen te ontmoeten die al jaren wedijveren om de beste ter wereld te zijn. Hopelijk kunnen hij en zijn nieuwe teamgenoot Anderson Talisca wat lawaai maken tegen PSG in wat een nogal scheve wedstrijd wordt.
De vijfvoudig Ballon d’Or-winnaar heeft een contract tot 2025, wat betekent dat de vriendschappelijke wedstrijd van donderdag wel eens de laatste keer zou kunnen zijn dat hij en Messi tegenover elkaar staan – als Al-Hilal er niet in slaagt Messi naar Saoedi-Arabië te lokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *