Meteen naar de inhoud
Home » Al Nassr houdt vol dat er geen WK-clausule is opgenomen in het contract van Cristiano Ronaldo

Al Nassr houdt vol dat er geen WK-clausule is opgenomen in het contract van Cristiano Ronaldo

De Saoedi-Arabische club Al Nassr heeft berichten ontkend dat Cristiano Ronaldo een clausule in zijn contract heeft opgenomen op grond waarvan de Portugese spits als ambassadeur moet dienen voor het WK-bod van 2030 van het Golfland. Ronaldo verhuisde vorige maand naar Al Nassr nadat hij een contract voor 2-1/2 jaar had getekend dat volgens de media meer dan 200 miljoen euro (210 miljoen dollar, 173 miljoen pond) waard was.

Ronaldo, 37, sloot zich vorige maand aan bij het Saoedische team nadat hij Manchester United in november met wederzijds goedvinden had verlaten na zijn explosieve interview met Piers Morgan. Rapporten beweerden dat Ronaldo 200 miljoen euro (177 miljoen pond) zal verdienen om het bod te promoten, bovenop zijn jaarsalaris van 177 miljoen pond. Daarom heeft Al Nassr een toelichting gegeven op zijn contract met de Portugese voetbalster. “Al Nassr FC wil graag verduidelijken dat, in tegenstelling tot nieuwsberichten, Cristiano Ronaldo’s contract met Al Nassr geen verplichtingen inhoudt voor een WK-bod.” Schreef de club.

CR7 zou met zijn nieuwe contract bij Al-Nassr de best betaalde atleet aller tijden zijn. Hij moet zijn debuut nog maken voor de Saoedi-Arabische ploeg, maar keek toe toen ze onlangs Al-Tai versloegen. Bovendien begint de strijd om de gastrechten voor de editie 2030 van het toernooi al vorm te krijgen, waarbij Saudi-Arabië naar verwachting samen met Griekenland en Egypte een bod zal uitbrengen.

Het venster om biedingen in te dienen om het WK van 2030 te organiseren werd vorig jaar geopend en de winnaar zal worden gekozen tijdens het FIFA-congres in 2024. De editie van 2026 van het WK wordt gehouden in de Verenigde Staten, Canada en Mexico, de eerste keer dat het toernooi door drie verschillende landen wordt gedeeld.

Ronaldo’s eerste optreden voor zijn nieuwe club zou wel eens tegen Messi kunnen zijn, want op 19 januari zouden ze het in Riyad tegen PSG opnemen in een vriendschappelijke wedstrijd, aldus The Guardian.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *