Meteen naar de inhoud
Home » Cristiano Ronaldo breekt met zijn jarenlange superagent Jorge Mendes

Cristiano Ronaldo breekt met zijn jarenlange superagent Jorge Mendes

Cristiano Ronaldo heeft naar verluidt gebroken met zijn jarenlange agent Jorge Mendes na een meningsverschil over zijn bomvolle interview met Piers Morgan – wat leidde tot zijn bittere vertrek bij Manchester United. De 56-jarige superagent vertegenwoordigt Ronaldo al sinds hij in 2003 Sporting Lissabon verliet om zich bij Manchester United aan te sluiten. De relatie tussen de twee zou echter verslechterd zijn en de twee gaan nu officieel uit elkaar.

Bovendien kan The Athletic onthullen dat Ronaldo’s transfer naar Al Nassr in Saoedi-Arabië werd onderhandeld door zijn vriend en persoonlijke manager Ricardo Regufe en niet door agent Jorge Mendes. A Bola meldt dat Mendes in de zomer van 2021 had geprobeerd te onderhandelen over een verhuizing naar Saoedi-Arabië, maar dat zijn cliënt bij Manchester United terechtkwam.

Voordat hij onlangs voor de Saoedi-Arabische club tekende, was Ronaldo op zoek naar een nieuwe ploeg sinds Manchester United zijn contract in november beëindigde na een explosief interview met Piers Morgan op TalkTV. Het volgt op een paar tumultueuze weken waarin Ronaldo United beschuldigde van ‘verraad’ en het gemunt had op manager Erik ten Hag, die hem eerder dit seizoen had laten vallen.

Toen het Portugese icoon zonder club kwam te zitten, probeerden hij en Mendes een overstap naar een Champions League-club te bewerkstelligen. De overstap naar Al-Nassr en de gebeurtenissen die tot de transfer leidden, zouden hebben geleid tot een breuk in de relatie tussen Ronaldo en Mendes, wiens agentschap Gestifute de superster bijna twintig jaar vertegenwoordigde.

Mendes vertegenwoordigt Ronaldo al sinds zijn jeugd bij Sporting Lissabon, en stemde in met verhuizingen naar United, Real Madrid, Juventus en weer United, dus zijn afwezigheid in dit laatste hoofdstuk is veelzeggend. Regufe maakte deel uit van Ronaldo’s entourage tijdens de gesprekken op het trainingscentrum van United, maar lijkt nu een prominentere rol te hebben ingenomen in zijn kamp.

Na een toename van de spanningen tussen de twee, is Mendes’ betrokkenheid bij Ronaldo’s besluitvorming de laatste tijd verminderd, en de superagent zal naar verwachting niet financieel beloond worden voor de verhuizing naar Saoedi-Arabië. Volgens A Bola heeft Ronaldo Mendes nu op verbluffende wijze gedumpt en Regufe ingehuurd, die 26 miljoen pond commissie zal verdienen met de transfer.

Ronaldo is bekritiseerd omdat hij het Europese spel heeft verlaten en het Saoedische geld heeft aangenomen. Voormalig Liverpool-ster Jamie Carragher vergeleek hem negatief met Messi, na de wereldbekerwinst van de Argentijn. “In sommige opzichten is het een triest einde voor hem,” vertelde Carragher aan Sky Sports.

Ronaldo had een nuttige, zo niet integrale rol kunnen vervullen onder Ten Hag en de United-manager probeerde hem daarvan te overtuigen. Maar Ronaldo’s besluit stond vast en er zijn suggesties dat hij het initiatief nam. Terwijl Ronaldo naar verwachting zal breken met Mendes’ agentschap Gestifute, zou de Portugese international donderdag tegen Al-Tai zijn debuut kunnen maken bij Al-Nassr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *