Meteen naar de inhoud
Home » Cristiano Ronaldo staat op het punt een enorme deal te tekenen met Al-Nassr

Cristiano Ronaldo staat op het punt een enorme deal te tekenen met Al-Nassr

Cristiano Ronaldo ‘staat op het punt om een gigantisch contract van 175 miljoen pond per jaar te tekenen met Al-Nassr en Saoedi-Arabië, zo blijkt uit nieuwe berichten uit Spanje. Ronaldo zal een contract ondertekenen dat hem tot 2030 aan Al Nassr en Saoedi-Arabië bindt, aldus de krant.

MARCA was de eerste die exclusief berichtte over het verleidelijke aanbod dat Ronaldo op 23 november kreeg van het Saoedi-Arabische Al Nassr. Nadat hij zijn contract met Manchester United had opgezegd, speelde de spits het WK 2022 in Qatar als vrije speler, in afwachting van een nieuwe ploeg voor de rest van het seizoen. En nu heeft hij er een.

Het rapport voegt eraan toe dat Ronaldo ambassadeur wordt van Al-Nassr zodra zijn spelerscarrière daar eindigt in 2024, en dat zijn jaarsalaris zou stijgen tot 200 miljoen euro. Marca heeft ook gemeld dat wanneer Ronaldo ambassadeur wordt van Al-Nassr, hij een sleutelrol zal spelen in het helpen van Saoedi-Arabië bij zijn kandidatuur voor het WK 2030, samen met Egypte en Griekenland.

Ronaldo, 37, is op zoek naar een nieuw thuis sinds hij door Manchester United werd ontslagen na zijn bomvolle interview met Piers Morgan voor het WK. Ronaldo ontkende eerder de berichten dat hij zich na het WK bij Al Nassr zou aansluiten. “Nee, dat is niet waar – niet waar”, had hij gezegd na de 6-1 overwinning van Portugal op Zwitserland in hun ronde van 16. De spits heeft de afgelopen twee weken nagedacht, hij vroeg wat vrije tijd alvorens zijn handtekening te zetten onder een aangegane verbintenis. Nu wordt hij op korte termijn verwacht.

In Saoedi-Arabië willen ze geen speler missen die hen aan de voetbalwereld kan laten zien, met het WK van 2030 in het verschiet, een toernooi waarvoor ze zich kandidaat stellen. Al-Nassr bereidt zich ook voor op het schrappen van drie spelers om voldoende financiële ruimte vrij te maken voor de veteraan. De voetbalwereld wacht nu op bevestiging van Ronaldo’s volgende stap, met Al-Nassr in pole position om de race voor zijn handtekening te winnen.

Onlangs heeft United een korte verwijzing – een paragraaf van 81 woorden – opgenomen in de rubriek “Worth Knowing” op pagina’s zes en zeven van het United Review-programma, waarin het vertrek van Ronaldo wordt vermeld, aldus Sky Sports. Ronaldo ging vorige maand akkoord met een wederzijdse beëindiging van zijn contract op Old Trafford na een tv-interview met Piers Morgan waarin hij zware kritiek uitte op de manager van de club, Erik ten Hag, en de eigenaars, de familie Glazer.

United bereikte woensdag de kwartfinales van de Carabao Cup door Burnley met 2-0 te verslaan in hun eerste competitieve wedstrijd sinds de beëindiging van de Ronaldo-saga, maar in de programmatoelichting van Ten Hag werd niet naar de 37-jarige verwezen. De United-baas ging tijdens zijn persconferentie na de wedstrijd niet dieper in op Ronaldo: “Ik heb jullie allemaal de kans gegeven, velen van jullie waren in Spanje. We hebben het statement gemaakt, we kijken naar de toekomst.” Ronaldo maakte 145 doelpunten in twee periodes en 436 optredens, en hielp de Red Devils aan drie Premier League-titels, een FA Cup, twee League Cups, de Champions League en de FIFA Club World Cup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *