Meteen naar de inhoud
Home » Eigenaars Manchester United “geven niet om de club”

Eigenaars Manchester United “geven niet om de club”

Cristiano Ronaldo heeft de houding en het professionalisme van de jonge sterren van Manchester United bekritiseerd. Ronaldo haalde de krantenkoppen nadat hij Talk TV vertelde dat hij zich “verraden” voelde door de club – en een ander deel van dat interview werd maandagavond vrijgegeven. “Manchester is een marketingclub – ze krijgen geld van de marketing,” zei hij. “Het wordt moeilijk voor Manchester om de komende twee of drie jaar aan de top te staan.”
Ronaldo zegt dat de eigenaren “niet om de club geven”. De Glazers, die in 2005 via een leveraged buy-out eigenaar werden van de club, waardoor United een schuld van meer dan 500 miljoen pond overhield, krijgen veel kritiek van de fans en krijgen de schuld van de achteruitgang van de club. Ronaldo gelooft dat de huidige structuur bij United, met de Glazers aan het roer, het onwaarschijnlijk maakt dat de club de komende jaren om de hoogste eer zal strijden.
Op de vraag of hij sinds zijn terugkeer ooit met de Glazers heeft gesproken of contact heeft gehad, was Ronaldo resoluut: “Nooit, nooit,” zei hij. “Ze hebben alle macht aan de voorzitter of sportief directeur gegeven.”
Ronaldo spoorde de fans ook aan om te blijven protesteren tegen het eigendom van de Glazers. Hij zei: “De fans, ze hebben altijd gelijk. Ik denk dat de fans de waarheid moeten weten – moeten nu dat de spelers… we willen het beste voor de club.”
Ondanks zijn publieke ruzie met de club blijft Ronaldo een voorbeeld voor jongere spelers.
Maandagavond tweette Ronaldo een foto van de training met zijn Portugese teamgenoten met het bijschrift: “Totale en absolute focus op het werk van het nationale team. Een verenigde groep, naar één doel: het vervullen van de droom van alle Portugezen.” Portugal begint zijn WK-campagne op donderdag 24 november tegen Ghana.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *