Meteen naar de inhoud
Home » Ronaldo verliet Old Trafford zonder uitbetaling

Ronaldo verliet Old Trafford zonder uitbetaling

Cristiano Ronaldo wil in de UEFA Champions League spelen, maar zijn beste aanbod op dit moment zou dat onmogelijk maken. De aanvoerder van Portugal verliet Old Trafford zonder vergoeding nadat hij een “wederzijdse” beëindiging van zijn contract overeenkwam na zijn explosieve interview met Piers Morgan waarin hij de club en manager Erik ten Hag bekritiseerde.
Ronaldo heeft een formeel voorstel ontvangen van de Saoedi-Arabische club Al Nassr ter waarde van 173 miljoen pond (S$284 miljoen) per seizoen tot 2025, meldde The Guardian. Ronaldo zal zich bij Al Nassr aansluiten en het spel in Saoedi-Arabië helpen promoten. Volgens het rapport zeggen bronnen dicht bij Ronaldo dat de deal nog niet is getekend en dat hij zich volledig concentreert op het leiden van Portugal naar glorie op het WK.
Het salaris dat Al Nassr aanbiedt is vele malen hoger dan de ongeveer 26 miljoen pond die hij bij United verdiende. Hij vertrok zonder salaris voor de resterende maanden van zijn contract nadat hij in een interview ernstige beschuldigingen had geuit.
Portugal speelt vrijdag zijn laatste wedstrijd in Groep H tegen Zuid-Korea, hoewel het zich al heeft gekwalificeerd voor de knock-outrondes.
Saoedi-Arabië hoopt naar verluidt dat de aanwezigheid van Ronaldo in zijn thuiscompetitie een stimulans zal zijn voor het WK van 2030, dat ook Egypte en Griekenland omvat. Saoedi-Arabië is ook geïnteresseerd in Ronaldo als ambassadeur van het land.
Ronaldo staat nog steeds open voor het idee om in Europa te blijven en zal wachten op een duidelijker beeld over welke clubs geïnteresseerd zijn voordat hij een definitieve beslissing neemt over zijn toekomst. Een groot deel van het voorgestelde geld wordt opgebracht door sponsors, meldde The Guardian, dus het is onduidelijk of kwesties in verband met beeldrechten in de weg kunnen staan als Ronaldo ervoor kiest de overstap te maken.
Al Nassr heeft mensen als David Ospina, Vincent Aboubakar, Pity Martinez en Luiz Gustavo in zijn team en is een van de meest succesvolle teams van Saoedi-Arabië, met negen keer de binnenlandse titel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *