Meteen naar de inhoud
Home » Sir Alex Ferguson bracht Ronaldo op andere gedachten

Sir Alex Ferguson bracht Ronaldo op andere gedachten

Cristiano Ronaldo heeft gezegd dat hij bijna bij Manchester City was, maar dat een gesprek met Sir Alex Ferguson hem op andere gedachten heeft gebracht. De 37-jarige aanvaller keerde 12 jaar na zijn eerste vertrek terug naar Old Trafford en zorgde voor grote opwinding onder United-fans over de hele wereld. Zijn transfer van Juventus kwam enigszins als een schok, want in de dagen voorafgaand aan de overstap leek het zeker dat hij naar buren City zou gaan.
Later werd bekend dat er één telefoontje van Sir Alex voor nodig was om Ronaldo te overtuigen City af te wijzen voor de Red Devils. Ronaldo voegde eraan toe: “Ik heb mijn hart gevolgd. Hij [Sir Alex] zei tegen me: ‘Het is onmogelijk voor jou om naar Manchester City te komen’, en ik zei: ‘Oké, baas’.
Ronaldo, comfortabel gezeten in een eenvoudig wit t-shirt en donkerbruine blazer, fronste nauwelijks zijn voorhoofd terwijl hij bleef klagen over het gebrek aan vooruitgang bij United in de afgelopen jaren. ‘Het verraste me enorm, de instabiliteit bij de club, en ze hadden de klok stilgezet naar mijn mening,’ vervolgde hij.
Ronaldo’s terugkeer is sindsdien zuur geworden en in eerdere fragmenten van het interview zei de vijfvoudig Ballon d’Or-winnaar dat hij geen respect had voor manager Erik ten Hag en beweerde dat een aantal personen bij United hem uit de club probeerde te dwingen. Er is veel te doen geweest over het gebrek aan verbeteringen op het trainingsveld van United in Carrington en Old Trafford. Ronaldo heeft bevestigd dat de faciliteiten niet aan zijn hoge eisen voldoen en vindt dat de club nu “achterloopt” op de concurrentie.
Ronaldo haalde ook uit naar de jongere spelers die hun weg vinden in het profspel, door te stellen dat “zij niet lijden – en het kan ze niet schelen. Hun honger [is anders] … Ik denk dat ze dingen gemakkelijker hebben, alles is gemakkelijk.”
Manchester United bevestigde eerder deze week dat ze wachten tot het tweede deel van zijn interview met Morgan, dat donderdag wordt uitgezonden, voordat ze beslissen over hun volgende stappen, terwijl ze een mogelijke contractbeëindiging onderzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *