Meteen naar de inhoud
Home » Cristiano Ronaldo krijgt juridische kosten toegewezen van advocaat van verkrachter

Cristiano Ronaldo krijgt juridische kosten toegewezen van advocaat van verkrachter

Cristiano Ronaldo heeft 334.637,50 dollar gewonnen van de advocaat van zijn verkrachtingsaanklager wegens “kwade trouw” in verband met valse seksclaims. Kathryn Mayorga had beweerd dat Ronaldo haar in 2009 in een hotel in Las Vegas had verkracht, maar de speler ontkende de aantijgingen met klem in een voetbaltenues.

Het paar bereikte een schikking in 2010, maar acht jaar later diende ze de civiele rechtszaak in nadat Football Leaks details van de communicatie tussen Ronaldo’s advocaten blootlegde. De zaak werd in juni geseponeerd, nadat de rechter oordeelde dat de advocaat van de aanklager zich zo ernstig had misdragen dat Ronaldo geen eerlijk proces kon krijgen.

Leslie Mark Stovall zou “gestolen” vertrouwelijke documenten hebben verkregen, waardoor de Amerikaanse federale rechter Jennifer Dorsey de zaak verwierp. “Ik vind dat Ronaldo een groot deel van de honoraria en kosten die hij aan deze rechtszaak heeft besteed niet zou hebben opgelopen zonder de kwade trouw van de raadsman van de aanklager,” zei Jennifer Dorsey in een vernietigende uitspraak van 18 bladzijden. Ronaldo’s advocaten, Peter Christiansen, hadden aanvankelijk meer dan 626.000 dollar aan honoraria geëist, volgens de Associated Press.

Het komt nadat de 38-jarige voormalige aanvaller van Manchester United, Real Madrid en Juventus beweerde dat hij was benadeeld door het “roekeloze gedrag” van de advocaat in de langlopende zaak. Maar in rechtbankdocumenten ingediend op 14 februari 2023, heeft de districtsrechter Ronaldo’s motie in principe ingewilligd, maar hem slechts iets meer dan de helft toegekend. Rechter Dorsey erkende toen de rechtszaak afgelopen zomer werd verworpen dat Ronaldo had geleden als gevolg van het gedrag van Stovall, maar achtte de voormalige Manchester United-man ook medeschuldig aan het feit dat hij niet eerder probeerde de advocaat van Mayorga te diskwalificeren.

Mayorga zei dat ze werd gedwongen om een geheimhoudingsovereenkomst en een schikking van 375.000 dollar te tekenen na de vermeende verkrachting, waarvan Ronaldo heeft volgehouden dat het een vrijwillige seksuele ontmoeting was. Volgens Mayorga’s rechtszaak ontmoette ze Ronaldo echter in een nachtclub en ging ze met hem en anderen naar zijn hotelsuite, waar hij haar in een slaapkamer zou hebben aangerand. Details van de schikking werden gepubliceerd door de Duitse nieuws outlet Der Spiegel in 2017, gebaseerd op documenten van een klokkenluider genaamd “Football Leaks”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *